2024. gada konkursa „Young Car Mechanic” starptautiskais fināls

No 2024. gada 17. jūnija līdz 21. jūnijam Viļņā, Lietuvā, norisināsies uzņēmuma Inter Cars un partneru organizētā konkursa „Young Car Mechanic” starptautiskais fināls. Šajā prestižajā pasākumā piedalīsies labākie autoremonta nozares studenti no 10 valstīm.


Šogad konkursa „Young Car Mechanic” starptautiskajā finālā piedalīsies studenti no 10 valstīm. Šī gada finālisti ir no Bulgārijas, Horvātijas, Grieķijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas un Slovākijas. Katrs no viņiem ir labākais jaunais automehāniķis savā valstī un pierādījis savu talantu, uzvarot nacionālajā finālā. 

Par konkursu

Konkurss „Young Car Mechanic” ir paredzēts jauniem un talantīgiem automehāniķiem. Tā mērķis ir veicināt profesijas prestižu un attīstīt dalībnieku praktiskās un teorētiskās prasmes. Šogad konkursā piedalījās vairāk nekā 8200 studentu no 460 arodskolām. Konkursa kopējais balvu fonds sasniedz 75 000 eiro, kas tiks sadalīti starp studentiem, pasniedzējiem un skolām. Vislielākais studentu skaits bija Grieķijā, Polijā un Slovākijā. 

2024. gada konkursa „Young Car Mechanic” starptautiskā fināla pilnais dalībnieku saraksts:

  • Egīls Ausējs – Latvija
  • Luboslav Raykov – Bulgārija 
  • Sebastijonas Benediktas Čečkauskas – Lietuva
  • Béla Bendegúz Göböly – Ungārija 
  • Viktor Vugrinčić – Horvātija 
  • Tsitsis Argiris – Grieķija 
  • Dušan Zavaterník – Slovākija
  • Bogdan Aldea – Rumānija 
  • Kristjan Sula – Igaunija 
  • Oliwer Jeger – Polija 

Noteikti vērts pieminēt, ka šogad konkursam ir ar labdarību saistīts mērķis. Tā organizatori vēlas uzsvērt sociālās atbildības nozīmi un automehāniķa amata lomu. 

„Mēs dalībniekiem esam sagatavojuši nelielu pārsteigumu. Pagaidām nevēlos atklāt pārāk daudz, taču esmu pārliecināts, ka viņiem patiks mūsu iniciatīva. Tai ir izteikts labdarības raksturs. Inter Cars tic, ka automehāniķa amats sabiedrībā ir neaizstājams un ka viņu darbs lielā mērā ietekmē cilvēku dzīvi un drošību. Mūsu konkurss popularizē šo nostāju dalībnieku vidū, savā veidā ienesot šo domāšanas veidu visā nozarē. Vairāk varēšu pastāstīt pēc starptautiskā fināla, kas notiks jau pavisam drīz,” saka valdes loceklis Armands Umbraško. 

Iniciatīvas partneri

Konkursa organizēšanu atbalsta pazīstamākie autobūves nozares uzņēmumi, piemēram, ZF Group, Bosch, Schaeffler, Meyle, Shell, Febi, Continental, Elring, Filtron, Varta, Valeo, NRF, Milwaukee, Delphi un MotoRemo.

Vairāk informācijas par konkursu atradīsiet vietnē Young Car Mechanic (jaunaisautomehanikis.lv)